SEMrush SEO Fundamentals Exam Answers

SEMrush SEO Fundamentals Exam Answers November [UPDATED TODAY]

Table of Contents

Is SEMrush SEO Fundamentals Exam Worth Taking?

SEMrush SEO Fundamentals Exam is a FREE exam and a highly recommended exam if you want to be SEO Certified. You will get a certificate. And it will help you to differentiate yourself from others having the same skills. Before moving forward to SEMrush SEO Fundamentals Exam Answers you must know some terms about SEMrush.

What is Semrush Used for?

SEMrush is one of the best tools for Digital marketers, especially for SEOs. SEMrush helps you get an overall analysis of all the SEO Stuff in Detail. Either it is the keywords gap feature or the Competition analysis.

Semrush Academy SEO Fundamentals Modules

  • Module 1. Search Engine Basics Learn SEO basics as Greg takes you through the inner workings of search engines. How do they determine where a given website is going to be placed on the results page? Where is the best page placement? Learn the answers to these questions and many more.

 

  • Module 2. Technical SEO Dive a little deeper into SEO fundamentals as you learn more about some of the basic technical aspects of how search engines interact with websites. Learn how to diagnose problems with a site and make adjustments to rank higher. This module includes tips on basic SEO analysis.

 

  • Module 3. Link signals Greg gets you up to speed on the ins and outs of earning relevant links to your website. You’ll learn why not all links are good links, and how to analyze your links and utilize anchor text to your advantage. This is a basic SEO strategy that you’ll want to develop as you build your site.

 

  • Module 4. On-page signals: Among the SEO basics, you’ll find on-page optimization to be of key importance. Learn how to do keyword research, write and optimize content, what key on-page elements are, and more. These important concepts are basic SEO techniques that help to improve the ranking and conversion rate of websites.

 

  • Module 5. SEO for mobile: To create the best user experience, websites must work flawlessly on smartphones and tablets. With more searches now being done on mobile, a basic SEO strategy for mobile is essential. Greg walks you through responsive website design, and why a website is invisible in search results without it.

 

  • Module 6. Other Ranking signals: As your basic SEO knowledge grows, you will want to recognize other important signals which influence ranking placement on search engines. Here you’ll learn additional basic SEO techniques for best results.

 

  • Module 7. International SEO: There is more than one basic SEO strategy that’s critical to the success of International SEO. In this module, Greg explains how to help search engines easily identify the countries and languages you are targeting, and rank prominently on International search engine results pages.

 

  • Module 8. Local SEO: One of the basic SEO questions most often asked is how to rank high in local searches. Learn how content is king in the quest to attract local traffic to a website, and what the other factors are for local SEO success. This is a basic SEO strategy anyone looking for great placement must know.

Points To Remember Before Taking SEMrush SEO Fundamentals Exam :

  1. After Passing Exam You Will Get an Email from SEMrush

  2. You Can’t Retake the test from the same Account

  3. You Won’t See No. of Wrong or Right Answers nor The Questions Sheet.

  4. Certificate Will Only Be Displayed When You Attempt Maximum Correct Answers(Means you passed the exam).

  5. The total no. of Questions are 20

  6. You only get 27 minutes to take the Test

  7. Certificate Valid Upto 12 Months (1 Year)

SEMrush SEO Fundamentals Exam Answers June 2021

1. What is the approximate number of Google’s ranking factors?

Over 1000

or Over 20

Over 100

or Over 2000

Answer: Over 200

2. What does PLA stand for?

Popular Links Analysis

Product Listing Ads

Personally Listed Ads

Answer: Product Listing Ads

3. What is the name of the URL element that is present on every page except the homepage?

Subdomain

Slug

TLD

Protocol

Answer: Slug

4. To ensure the highest Google rankings, it will be enough to focus your efforts on just several main ranking factors.

False

True

Answer: False

5. What is sitemap.xml?

A site map intended for users, similar to a table of contents

A file that is uploaded from Search Console to the root directory of a website to confirm the rights to this website

Answer: A file with a list of a website’s URLs to be indexed

6. What’s the difference between a 301 and a 302 redirect?

301 is used for a temporary page redirection, 302 for a permanent redirection

Or 301 is used for a page redirection block, 302 for a permanent redirection

Answer: 301 is used for a permanent page redirection, 302 for a temporary redirection

301 is used for a temporary page redirection, 302 for a redirection block

7. Microdata markup is an automatic method in which Javascript adds schema annotation into the head of the page.

True

Answer: False

8. Which of the following symbols should you use to separate the words in the slug, according to best practice?

Plusses

Dots

Hyphens

Colons

Answer: Hyphens

9. Fill in the blanks: ______ reviews are the source for your rating in the Knowledge Panel on Google, while Apple maps use the review stars from ______ by default.

TripAdvisor, Foursquare

Google, Facebook

TripAdvisor, Facebook

Answer: Google, Yelp

10. Which status code tells us that the server is currently unable to handle the request (“temporarily unavailable” error)?

302 code

404 code

Answer: 503 code

200 code

Congratulations You are Half Done. Out of 20 Questions of your SEMrush SEO fundamentals Exam Answers 2021, You have answered all above 10 correctly. Without taking much time let’s continue to another 10 Answeres of SEMrush SEO fundamentals exam.

11. Which keywords are best to target?

Those with higher volume and lower competition

Those with higher volume and higher competition yu

Or Those with lower volume and lower competition

Those with lower volume and higher competition

(Select Two Answers)

Links from PBNs

High authority of the linking domain

Relevant keywords in the anchor text

A link with a ‘nofollow’ attribute in the comment section of a blog post

 

13. When using this mobile site type, you’ve got a single set of files with one version of content, which is shown to a user regardless of the device they’re using.

Dynamic serving

Separate domain

Responsive design

14. What does AMP stand for?

Agile Main Page

Advanced Mobile Performance

Artificial Mobile Presentation

Accelerated Mobile Pages

15. What is the primary difference between mobile search results and desktop search results?

There is no difference

To ensure a better user experience, you should have less content on your mobile website

Nofollow backlinks count when it comes to mobile SEO

Answer:  More focus is made on local results

16. Fill in the blanks: ______ is the manual method where you add in-line schema annotations to the corresponding HTML page elements. When you use ______, Javascript fires and inserts the markup into the head of the page.

Schema.org, Microdata markup

Answer: Microdata markup, JSON-LD

JSON-LD, Microdata markup

Microdata markup, Schema.org

Schema.org, JSON-LD

17. What are the main ways of improving your mobile website’s user experience?

(Select Three Answers)

Making sure your content is easily readable

Adjusting your page elements to make them easy to click with fingertips

Using a dynamic serving website to make it mobile-friendly

Making your content shorter so users can explore your site faster

Making sure your phone number is clickable

 

18. What are the signals that help Google see that your site is targeting a specific country?

(Select Two Answers)

You use the country’s ccTLD

You use the “.com,” “.net,” or “.org” TLD

A subfolder of your website contains the country’s name

You use the country’s language in your hreflang directive in the header

19. Which of the listed factors are important for local SEO?

(Select Three Answers)

Mentions of your business name, address, and phone number

Total number of backlinks from trusted websites

Links from local websites

Localized site content

Follow/Nofollow backlink property

 

20. Which of the listed items does Search Console allow you to do?

(Select Two Answers)

Discover the traffic sources and track users by the sources

Make sure that Google can crawl your website

Discover which queries caused your site to appear in certain positions in search results

Monitor and analyze your site’s audience behavior

SEMrush SEO Fundamentals Exam Answers 2021 Completed

 

Take your semrush exam here